Friday, October 7, 2011

Penang Trip_Family Vacation

 See... the Pearl Island from the bird eye view, Penang Bridge and the newly constructed 2nd bridge at the lower left of the picture. The small island is the Jerejak Island.

Flying Firefly from Kota Bharu direct to Penang was a great experience for me, my wife, my not so little sister, aunty and my beloved mum. Thanks Firefly for introducing the new route to Penang and Penang to KB. You know the fare was really damm cheap at promotion rate. RM47 each oneway! And we also fly Firefly from Penang to Subang/KL at RM9.00 Nett ONLY. Plus they serve drink and muffin/cake. It was my mum and sister's first air trip!

Posing at the Bukit Bendera or Penang Hill. The breez is quite cool and so relaxing view.
With my beloved wife...and the baby inside :) posed at Masjid Kapitan Keling. Behind is the historical building built since year 1958, the year my mum was born.

In front of Masjid Kapitan Keling
Interior design and architecture in the main prayer hall

View in Batu Feringhi Beach near our hotel... nicely blue at 6pm when the sea level drop. The sunset then was quite nice. We at East Coast only familiar with sun rise in the morning at Kelantan & Terengganu beaches.


Beach treat on the next day...enjoying the sexy view, reflexology and cold drinks!


View from the top of Penang Hill at Cable Car Station




Sunday, December 5, 2010

Looking for guest house at Kota Bharu City Center?

For more details, pictures and discount please visit our newly up-dated blog at http://www.mprivacysuite.blogspot.com/

Tuesday, July 27, 2010

Moving Out!

A new journey will begin........again

Tuesday, April 6, 2010

WALIMATUL URUS. WEDDING RECEPTION. BEKWOH

To all my dearest friends & orang kampung,

Monday, August 10, 2009

Selamat Datang! Jumpa lagi


Photographed by Masri Helme K! M Privacy Suite viewed from Istana Balai Besar near Pasar Siti Khadijah. Terima kasih kepada tetamu-tetamu yang telah sudi bermalam di 'istana' kami... hope to see you again and again. Book now for lower rate!

Sunday, August 2, 2009

Silent! Camera... Action!



"More... lagi.. lagi sedih... pusing... okay" Pandai Director Cina tu bagi aku ada 'mood'

"Macam professional actor.." I won't forget his words ;)

Wednesday, July 29, 2009

Saturday, July 11, 2009

Belacu vs Cotton




Farewell UTP Trainees. I'll miss you all!
Singgah UTP on the way back to KL. Bawa Boss ronda-ronda UTP dan sempat juga jumpa Intan-bertanya khabar. Sorry Intan, tak sempat minum-minum.


Stay at Orient Star Lumut. Macam senibina ala Mexico or Spanish la!


Visit New Project in Lumut Fab. Yard

Semalam aku ke Kamdar, Mesra Mall selepas solat Jumaat - selepas makan tengah hari... aku sebenarnya saja-saja je masuk kamdar nak survey kain untuk jahit cadar tapi tak ada yang sesuai... so dalam pusing-pusing tu, belek-belek kain teringat pula nak cari kain cotton atau lebih elok belacu. Nak buat apa? Hahaha!

Aku nak melukis abstrak untuk lengkapkan my Condo Decoration laa... dah lama aku usha-usha kain belacu tapi tak terjumpa. atau aku tak perasan sebenarnya ada di kamdar. Tiba-tiba aku ternampak lalu terus membeli semeter, tapi besar weh sebab kain tu lebar 67".

Alkisahnya aku ronda-ronda di Kampung Kraftangan di Kota Bharu last month sambil teman penyewa condo aku, yang dari sabah... so aku tengok lukisan kat situ - cantik- borak-borak dengan pelukis yang baik hati tu. So, dia yang suruh aku cari kain belacu kalau nak buat lukisan. Katanya kain ni better than cotton sebab lagi tebal macam canvas dan memang dia pun guna kain belacu untuk lukisan dinding dia.

Alhamdulillah, aku telah pun hantar kain tu ke kedai Frame tadi, dan aku siap tunjuk ajar awek kedai frame tu bagi dia faham apa yang aku nak. Katanya lambat sikit siap sebab kayu bingkai jenis tu dah habis. Kena Order lagi... mmmh. Tak sempat la nak bawa balik KB sebelum 17 July 09.

Tapi OK juga lambat pun sebab aku baru je tahu tadi aku kena gi Shooting di KL Jumaat ni. The whole day tapi agent tu bagi hotel dua malam, masalahnya aku petang tu lepas shooting nak terus naik Keretapi Tanah Melayu balik KB cepat2 - jadi rushing la juga. Banyak issues kat KB yang perlu aku selesaikan - ntah la! ada-ada je... Dugaaaan :)